Telefon
WhatsApp
CHP: Hububat fiyatları Tokatlı üreticinin beklentisinin altında

CHP Tokat İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz, TMO 2024 hububat fiyatlarının üreticilerin beklentilerini karşılamadığını, Bakanlığın, çiftçilerin haklarına ve çıkarlarına saygı göstererek, tarım politikalarını gözden geçirmesi gerektiğini söyledi

 

Cumhuriyet Halk Partisi Tokat İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz,Tarım ve Orman Bakanlığı'nın açıkladığı TMO 2024 hububat alım fiyatlarına ilişkin;  açıklamasında "Tarım sektörü, ülkemizin ekonomik ve sosyal açıdan önemli bir köşe taşıdır. Ancak, Ak Parti zamanında tarım politikalarındaki belirsizlikler ve eksiklikler, üreticilerimizin yaşadığı zorlukları artırmaktadır" dedi.

 

Mazot fiyatları, gübre fiyatları ve sulama maliyetleri gibi girdi maliyetlerindeki sürekli artışların çiftçileri ekonomik olarak zorladığını söyleyen CHP'li Kurtgöz, bununla birlikte, enflasyon oranının yüzde 75'e ulaştığı bir dönemde, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan hububat fiyatlarının üreticilerimizin beklentilerini karşılamadığını belirtti.

 

İl Başkanı Kurtgöz, "Açıklanan fiyatlar, çiftçilerimizin emeğini ve yatırımlarını karşılamaktan oldukça uzaktır. Bu durum, tarımsal üretimin sürdürülebilirliği açısından ciddi endişelere yol açmaktadır. Üreticilerimizin beklentilerini karşılamayan bu fiyatlar, tarım sektöründe geleceğe dair karanlık bir tablo çizmektedir.Üreticilerimiz, tarımsal üretimdeki zorluklarla mücadele ederken, açıklanan hububat fiyatlarının bu zorlukları daha da artırdığına tanık olmaktadır. Tarım sektöründe çalışan binlerce çiftçimiz, adil bir rekabet ortamı ve güvenceli bir gelir elde etme hakkına sahiptir. Bu nedenle, Tarım ve Orman Bakanlığı'nı, üreticilerimizin haklarına ve çıkarlarına saygı göstererek, tarım politikalarını yeniden gözden geçirmeye çağırıyoruz. Üreticilerimizin refahını korumak ve tarım sektörünü güçlendirmek, ülke ekonomisinin sürdürülebilirliği için kritik öneme sahiptir" diye konuştu.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği