Telefon
WhatsApp
BÜTÜN KURUMLARIMIZLA BİRLİKTE ÇALIŞMALIYIZ

Tokat'ta OKA ve Sanayi Teknoloji Müdürlüğü tarafından Gıda Sektörü toplantısı düzenlendi.

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, OKA yetkilileri ve Tokat’ın bütün ilçelerinde faaliyet gösteren tarım sanayi üreticilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda Tokat’ın tarım sanayi gelişimi ve sorunları konuşuldu.

Tokat Belediyesi Hıdırlık Sosyal Tesislerinde gerçekleşen toplantıda konuşan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat’a gelişmiş bir Tarım Organize Sanayi Bölgesi kurulması için birlikte çalışılması çağrısını yineledi.

YENİ BİR VİZYON ORTAYA KOYMALIYIZ

Tarım üretimi konusunda çok sayıda başlığın olduğuna dikkat çeken Başkan Eroğlu “Burada hâlihazırda yaşanan sorunları konuşuyoruz. Konunun bir yönü de gelişim için ortaya bir vizyon konulmasıdır. Bizler bu toplantıları gerçekleştiriyor, kısa vadede yapılacak çözümlere odaklanıyor ve bunda belli oranlarda başarılı olabiliyoruz. Fakat Tokat’ın bir tarım şehri olduğunu göz önünde bulundurarak bugün olduğumuz noktadan ileriye taşıyabilmek için daha önceki toplantı ve çalıştaylarda da ifade ettiğimiz gibi gelişmiş bir tarım organize sanayi bölgesine ihtiyacımız var. Bunu gerçekleştirdiğimiz zaman bugün burada konuştuğumuz birçok sorun geride kalacak ve hem üreticilerimizin hem de Tokat’ımızın ekonomisine çok büyük katkılar sağlayacaktır” dedi.

BÜTÜN KURUMLARIMIZLA BİRLİKTE ÇALIŞMALIYIZ

Tarım Organize Sanayi Bölgesi için fizibilite çalışmalarının yapıldığını ifade eden Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu “Tarım Organize Sanayi Bölgesi içinde birçok teferruatı barındırıyor. Tek bir kurumun, kuruluşun çalışması ile gerçekleştirilebilecek bir proje değildir. Yapılabilir ve sürdürülebilir bir çalışma için işin ilk noktasında üreticilerimizin bu konuda ölçülebilir taleplerini ortaya çıkarmamız gerekiyor. Bütün kurum ve kuruluşlarımızın ortak çalışmalarla bu konuyu birlikte bir ileri noktaya çıkarmamız gerekiyor. Hazırladığımız raporlara göre Türkiye’de dikkat çekecek bir vizyona sahip bütüncül, tam teşekküllü Tarım Organize Sanayi Bölgesi 1 Milyar Türk Lirasının üzerinde bir maliyet gerektiriyor. Bunun içerisinde yatırımcılarımızın kendi koyacakları tutarlar, devlet teşvikleri ve devlet tarafından yapılacak çalışmalar yer alıyor” dedi.

HER AŞAMASINDA ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYACAĞIZ

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, hazırlık sürecinin içerisinde yer almak ile birlikte daha sonraki aşamalarda devlet desteği için yapılacak girişimleri gerçekleştireceklerini söyledi. Eyüp Eroğlu “Bu projeyi bütün paydaşlarımızla birlikte çalışarak gerçekleştirebiliriz. Biz projenin her aşamasında elimizi taşın altına koyacağız. Tokat’ın yarınlarında daha büyük ve güçlü bir şehir olması için görüldüğü üzere bu inovasyona acilen ihtiyaç vardır. Ben bütün üreticilerimize, sanayicilerimize, odalarımıza, kurumlarımıza ve şehrini seven, gelişmesi için heyecanlanan bütün hemşerilerimize bu konuda birlik ve beraberlik içerisinde eşgüdümle biran önce çalışmalara başlama çağrımızı yeniliyorum” diye konuştu.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği