Telefon
WhatsApp
Buğday ve Arpa Taban Fiyatlarından Çiftçi Memnun

Tokat Ticaret Borsası Başkanı Lütfi Bora, buğday alımı için belirlenen ton başına 7 bin 50 liralık bedelin üreticiyi memnun ettiğini söyledi

 
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kızılcahamam’da duyurduğu buğday alım fiyatı sonrasında gözler önemli bir tahıl üretim merkezi olan Tokat’a çevrildi. Tokat Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bora, yapılan açıklamayı “çok güçlü bir açıklama” olarak nitelendirdi.

 

Başkan Bora’nın yaptığı konuşma şöyle oldu: “Tokat, Sivas ve Yozgat havzamızda yaklaşık bir, bir buçuk milyon ton buğdayımız çıkıyor. Cumhurbaşkanımızın açıkladığı ve geçen sene 2 bin 250 lira ton bazında olan buğday fiyatının bu sene 6 bin 50 lira olarak açıklanması ve artı olarak Toprak Mahsulleri Ofisinin verdiği bin lira destekten 7 bin 50 lira olması biz sektör temsilcilerinin bile beklentilerinin çok çok üstünde bir fiyattı. Çok güçlü bir açıklama oldu.

 

Arpada da yine aynı şekilde 5 bin 500 liralık alım bedeline ek olarak Toprak Mahsulleri Ofisi'ne buğdayını bırakan çiftçilerimiz 50 lira da ton başına destek alacak. Gerçekten biz de beklemiyorduk bu fiyatı. Bizim beklentilerimiz 4 bin 500 ila 5 bin 500 lira bazındaydı. Geçen seneye göre artışın yüzde 200’ün üzerinde olması gerçekten de çiftçilerimizi çok mutlu etti. Şu anda halihazırda sıcak olan Çukurova ve Harran bölgemizde hasatlar yarıya gelmiş durumda. 7 bin liranın altında buğday yok. Şunu da belirtmek gerek. Tabii biz sektör olarak da takibinde olduğumuz Cumhurbaşkanımızın üstün gayretleriyle Ukrayna limanlarında bekleyen 20 milyon ton buğdayın dünya pazarına açılması tahıl pazarı açısından çok çok önemli. Ülkemizde geçen sene rekolte bir miktar ortalamanın altındaydı ama bu sene rekoltenin Türkiye ortalamalarında olacağını tahmin ediyoruz. Yaklaşık 20 milyon tona yakın bir rekolte bu. Çiftçimize, üreticimize hayırlı olsun” diye konuştu.

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği