Telefon
WhatsApp
ANKARA SİVAS YHT İLE ANKARA’DAN TOKAT ULAŞIM AĞINA  BAĞLANMIŞ OLACAK

Seyahat süresini 2 saate düşürecek olan Ankara-Sivas YHT Hattı hayata geçirildiğinde Yıldızeli istasyonu sayesinde Tokat’tan Ankara’ya ulaşım daha da hızlanacak. Ayrıca Tokat’tan Ankara üzeri İstanbul, Eskişehir, Konya, Karaman’a ulaşım YHT ağı ile hem hızlı hem daha ekonomik fiyatlarla sağlanabilecek

Güzergâh boyunca Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli, Sivas’ta olmak üzere toplam 8 istasyon ile Ankara ve Sivas arasındaki mesafeyi 2 saate düşürecek olan Ankara-Sivas hızlı tren hattı projesine Yıldızeli istasyonu ile dahil olan Tokat’ta heyecanlı bekleyiş sürüyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-Sivas hızlı tren hattının altyapı çalışmalarında yüzde 99,67 fiziki ilerleme sağladıklarını, Nisan ayı itibariyle tamamlanacağını da açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, geçtiğimiz hafta Ankara-Sivas YHT hattındaki çalışmaları yerinde incelemişti. Demir yolu ağını 13 bin 150 kilometreye yükselttiklerini dile getiren Karaismailoğlu, Türkiye’yi hızlı tren işletmeciliği ile tanıştırdıklarını söyledi. Bakan Karaismailoğlu, 2009 yılında ilk defa Ankara-Eskişehir arasında başlayan yüksek hızlı tren işletmeciliğine, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı tren hattının da ilave edilmesi ile Ankara merkezli yüksek hızlı demir yolu ağının önemli bir parçasının daha tamamlanmış olacağını belirtti.

Ankara-Sivas YHT hattı kapsamındaki Elmadağ ilçesi ile Yahşihan ilçeleri arasında bulunan Hisar ve Bedesten köyleri arasındaki T15 tüneli çalışmalarını inceleyen Ulaştırma Bakanı, T15 tünelinin, Ankara-Kırıkkale- Yozgat- Sivas YHT hattının önemli bir bölümünü teşkil ettiğini, hızlı tren hattının, saatte 250 kilometre hıza uygun hat özelliğine sahip olduğunu, tamamlandığında Ankara-Sivas arasındaki mesafeyi 603 kilometreden 405 kilometreye düşeceğini, Ankara-Sivas arası 12 saat olan seyahat süresinin ise 2 saate, Ankara-Yozgat arasının da 1 saate ineceğini bildirdi. Ankara-Sivas Hızlı demir yolu hattının aynı zamanda Edirne’den Kars’a uzanan Doğu-Batı hızlı demir yolu koridorunun önemli bir parçası da olacağı belirtildi.

 

PROJE KAPSAMINDA SİVAS’A YERLİ VE MİLLİ BUZ ÖNLEME VE BUZ ÇÖZME TESİSİ YAPILDI

Hat güzergahında Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli ve Sivas olmak üzere 8 istasyon bulunduğunun altını çizen Karaismailoğlu, proje genelinde çok önemli mesafeleri geride bıraktıklarını ifade etti. Toplam 155 milyon metreküp kazı ve dolgunun yapıldığı proje de ilklerin de yaşandığı önemli sanat yapıları inşa ettiklerini dile getiren Karaismailoğlu, “Çok zorlu bir coğrafya üzerinde; toplam uzunluğu 66 kilometre olan 49 adet tünel ve 27 kilometre olan 49 adet viyadük inşa ettik. 5 bin 125 metre ile projenin en uzun tünelini Akdağmadeni bölgesinde, 2 bin 220 metre ile en uzun demir yolu viyadüğünü ise Çerikli Kırıkkale’de inşa ettik. 90 metre ile Türkiye’nin en uzun açıklığa sahip demir yolu viyadüğü ile 90 metre yükseklik ile Türkiye’nin en yüksek ayağa sahip demir yolu viyadüğü de Elmadağ’da inşa ettik. Hızlı tren hattımızda ilk defa yerli ray kullanarak toplam 1.630 kilometre ray serimi yaptık. 138 kilometre beton yol ile tünellerde ilk balastsız yol uygulaması gerçekleştirdik. Yine proje kapsamında; Sivas’ta yerli ve milli buz önleme ve buz çözme tesisi yaptık” ifadelerini kullandı.


KAYAŞ-BALIŞEYH ARASINDAKİ SON TÜNELİ DE TAMAMLADIK

Projenin 315 kilometrelik Balışeyh-Sivas kesiminde test ve sertifikasyon işleri de dahil olmak üzere tüm çalışmaları daha önceden tamamladıklarını belirten Karaismailoğlu, şu anda kalan 78 kilometrelik Kayaş-Balışeyh arasındaki çalışmalara süratle devam ettiklerini vurguladı.


YHT’NİN TOKAT ULAŞIMINA ARTISI ÇOK

Ankara-Sivas YHT Hattı hayata geçirildiğinde Yıldızeli istasyonu sayesinde Tokat’tan Ankara’ya ulaşım daha da hızlanacak. Ve böylece Tokat’tan Ankara üzeri İstanbul, Eskişehir, Konya, Karaman’a ulaşım YHT ağı ile sağlanabilecek. Örneğin şuan 2023 Ocak ayı itibariyle güncel tabloda Ankara Gar’dan İstanbul-Bakırköy durağı olarak seçtiğiniz güzergahta 5 saat 8 dakikalık bir seyahat süresi ile 275 TL’le YHT bileti bulmanız mümkün. Tokat-Ankara arası otobüsle seyahette yaklaşık 7 saat sürerken güncel bilet fiyatları 370 TL olarak görülüyor. Havayolu ulaşımına bakıldığında Tokat Havaalanından Ankara’ya henüz direk uçuş mevcut değil. İstanbul üzeri aktarmalı uçuş ise en düşük bin 788 TL’den güncel fiyata sağlanabiliyor.

 

ANKARA’DAN O İLLERE ULAŞIM AĞINA DA BAĞLANMIŞ OLACAĞIZ

1- ANKARA-İSTANBUL-ANKARA YHT
Ankara’dan hareket eden Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Treni sırasıyla Eryaman, Polatlı, Eskişehir, Bozüyük, Bilecik, Arifiye, İzmit, Gebze, Pendik, Bostancı, Söğütlüçeşme, Bakırköy ve Halkalı duraklarına uğramaktadır. Ankara’dan sabah 06.00’da ve İstanbul’dan(Söğütlüçeşme) sabah 06.05’te hareket eden ‘Ekspres YHT’ler yalnızca Eskişehir ve Pendik ara duraklarından yolcu almakta olup seyahat süresi yaklaşık 25 dakika daha kısadır. Seyahat Süresi : Ankara-İstanbul(Söğütlüçeşme) seyahat süresi duruş sayısına göre değişkenlik göstermekle birlikte 4.30- 5 saat aralığındadır.

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği