Telefon
WhatsApp
Anadolu Medyası Darbeye Karşı Dimdik Durdu

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan “15 Temmuz’da asıl sınavı Anadolu Medyası vermiştir” dedi. Burhan, 15 Temmuz’da Medya panelinde yaptığı konuşmada “Cumhurbaşkanı henüz halka seslenmeden önce biz yerel medyaya verdiğimiz mesajlarla halkımızı darbe girişimine karşı sokağa davet ettik” dedi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fathrettin Altun da panele gönderdiği mesajda Anadolu medyasının önemine vurgu yaptı. Altun, “Yerli ve milli medya darbe girişimi yapan hainlerin hesaplarını bozmuştur” mesajını verdi.

Anadolu Yayıncılar Derneği ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ortaklaşa 15 Temmuz ve Medya Paneli düzenledi. Altındağ Belediyesi’nin ev sahipliğinde Ulucanlar Cezaevinde düzenlenen panele Kanal D Ankara Temsilcisi Zafer Şahin, Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı, Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet, Akit Gazetesi Ankara Temsilcisi Hacı Yakışıklı ve Azerbaycan Yeniçağ Medya Grubu Başkanı Agil Alesker konuşmacı olarak katıldı.

15 TEMMUZ’DA EN BÜYÜK SINAVI ANADOLU MEDYASI VERMİŞTİR
Açılış konuşmasını gerçekleştiren Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan konuşmasında “15 Temmuz hain darbe girişimi iki nedenle başarılı olamadı. Bunlardan , birincisi Cumhurbaşkanımızın dirayeti ikincisi milletimizin dirayeti” ifadelerini kullandı. Burhan, Türkiye’de gerçekleşen bütün darbelere medyanın kışkırtıcı rol oynadığının altını çizerek “ 27 Mayıs darbesinde Adnan Menderes ve iki bakan asıldığında medya tahrik etti medyaya zemin hazırladı, 12 Eylül döneminde sağ sol çatışması adı altında darbenin olgunlaşmasını beklediler, Kenan Evren’in bir açıklaması vardı bizi medya kışkırttı şeklinde. Medya bütün darbelerde baş rolü oynamıştır. Yine 28 Şubat sürecinde bu sefer silahsız kuvvetler halletsin şeklinde dönemin deniz kuvvetleri komutanı Güven Erkaya, Çevikbir’in açıklamaları var. Bugüne kadar özellikle yaygın medya, ulusal medya darbelerin hep tetikleyicisi olmuştur. Ancak 15 Temmuz sürecine geldiğimiz zaman ulusal medyada bazı gazeteler, televizyonlar olumlu sınav vermiştir ama en büyük sınavı Anadolu medyası vermiştir.
TEKNOLOJİSİ GERİ DEDİĞİMİZ KARASAL YAYINLARLA HALKI SOKAĞA DAVET ETTİK
Biz 15 Temmuz günü Konya’da Uluslararası bir medya çalıştayı gerçekleştiriyorduk. Bu haberi almaz biz arkadaşlarımızı meydanlara davet ettik, yerel televizyonlardan alt yazı geçtik. Bu açıklamalarımız Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamalarından önce olmuştur. Anadolu medya kendisini millete adadığı için , Anadolu medyası darbelere karşı olduğu için erkenden hareket ettik, halkı meydanlara davet ettik. Dolayısıyla darbenin başarısız olmasında Anadolu Medyasının da çok büyük bir emeği oldu. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bugün Yenişafak gazetesinde yazımız çıktı biz dedik ki o gün uydu yayınlarını kestikleri zaman biz karasal antenlerle yayın yaptık. O teknolojik olarak geri dediğimiz karasal antenlerle yayın yaptık ve biz halkı karasal vericilerle meydanlara davet ettik.

FAHRETTİN ALTUN HER ZAMAN ANADOLU MEDYASININ YANINDA
. 50 Televizyon, uydu, internet kanalımız şuanda yayın yapıyor kendilerine teşekkür ediyoruz, İletişim Başkanımız Sayın Fahrettin Altun her zaman Anadolu medyasının yanında yer almıştır. Anadolu medyasına sahip çıkmıştır. Anadolu Medyasıyla çalışmalar yaptığı için kendisi de hedef haline getirilmiştir. Biz Anadolu Medyası olarak Fahrettin Hocamızın yanındayız. Bizleri burada ağırlayan Altındağ’ın kıymetli başkanı Asım Balcı Bey’e ve katılımcılara teşekkür ederiz.

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı da konuşmasında bu önemli paneli organize eden İletişim Başkanlığı ve Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan’a teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da panele yolladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: 15 Temmuz’da Medya Paneline iştirak eden tüm katılımcıları en kalbi duygularımla selamlıyorum.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Anadolu Yayıncılar Derneği ve Altındağ Belediyesi tarafından düzenlenen programın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.
15 Temmuz 2016’da FETÖ eliyle gerçekleştirilen darbe görünümlü işgal girişimine karşı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde devletimiz ve milletimiz tam bir seferberlik içinde destansı bir mücadele sergiledi.
O gece cesaretle bezenmiş nice kahramanlıkla ihanete geçit vermedik.
Vatanımıza ve bağımsızlığımıza sahip çıkmaktan hiçbir şartta geri durmayacağımızı dosta düşmana gösterdik.
Sayın Cumhurbaşkanımızın vurguladığı üzere, 15 Temmuz’u unutmayacak ve unutturmayacak, 15 Temmuz ruhunu hep diri tutacağız.
15 Temmuz’da darbenin de direnişin de mecralarından biri hiç kuşkusuz medya olmuştu.
Darbeciler medya kurumlarını da ele geçirmeye çalışmış, daha önceki darbelerde olduğu gibi medya aracılığıyla kamuoyunu yönlendirebilecekleri yanılgısına kapılmışlardı.
Ancak güvenlik güçlerimizin yanı sıra yerli ve milli medya mensuplarımızın darbecilere karşı durması ve o gece demokratik bir çizgide yayın yapması darbecilerin hesaplarını alt üst etmişti.
15 Temmuz’da Türk medyasının önceki darbelerin aksine darbecilere karşı milli iradenin yanında yer alması da elbette Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizin yaşadığı gelişimin medya alanında yansıma bulmasının bir sonucudur.
Medyada demokratik bir çizgide yaşanacak fikri ve siyasi çeşitlenmenin ve dönüşümün ülkemiz için ne kadar hayati ve gerekli olduğuna 15 Temmuz’da hep birlikte şahitlik ettik.
15 Temmuz başta olmak üzere demokrasiye kasteden her girişimde milli iradenin yanında yer alan medya kurumlarımıza ve medya mensuplarımıza teşekkürü bir borç biliyorum.
Anadolu Yayıncılar Derneğini ve Anadolu medyasını bu doğrultuda sergiledikleri demokratik duruş için tebrik ediyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz şehitlerimiz dahil vatan uğruna can veren tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyor; bütün gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum.
O gece büyük bir cesaret ve kahramanlıkla dünyaya demokrasi dersi veren vatandaşlarımızı hürmetle selamlıyorum.
15 Temmuz’da Medya Panelinin konuşmacılarına ve katılımcılarına da selamlarımı iletiyorum.

Panelin oturum başkanlığını yapan Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı” Bazı medya organlarının 15 Temmuz’un önünü açmak için çalıştı” dedi. Pazarcı “ Biz 15 Temmuz dediğimiz zaman aklımıza FETÖ geliyor, FETÖ bir terör örgütüdür, Türkiye’de darbeyi FETÖ yapmıştır. Bence bu küçük fotoğraf. 15 Temmuz darbe girişimi aslında emperyalistlerin bu ülkeyi esir almak için harekete geçmelerdir.

Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet de konuşmasında o geceye dair yapılanları okumak izlemek, hatıraları canlı tutmak hepimizin üstüne vaciptir diye düşünüyorum” dedi. 15 Temmuz’u sulandırmak için özellikle sosyal medyada yapılan paylaşımlara dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Kanal D Ankara Temsilcisi Zafer Şahin de konuşmasında FETÖ’nün saiyasi ayağı hangi parti tartışmalarına açıklık getirdi. Şahin, FETÖ’nüm her konuyla ilgilendiğini ama siyasetle doğrudan ilgilenmediğini kaydetti.

Akit Gazetesi Ankara Temsilcisi Hacı Yakışıklı da ise konuşmasında “Yerel medyanın ne kadar önemli olduğunu görüyoruz Çünkü Cumhurbaşkanımızın ilk açıklamasını verdirmediler. Cumhurbaşkanımızın ilk açıklamasını yerel medya verdi” dedi.

Azerbaycan Yeniçağ Medya Grubu Başkanı Agil Alesker de konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz’da halkı arkasına alarak yürüdüğünü söyledi.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği