Telefon
WhatsApp
Ak Zambaklar Şiir Şöleni Tokat'ta Gerçekleştirildi

Tokat’ta 5. Ak Zambaklar Şiir Şöleni, Abdurrahim Karakoç anısına coşkuyla gerçekleştirildi. Şairler, tarihi Yağıbasan Medresesi’nde eserlerini seslendirdi.

 

Tokat İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Tokat Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü iş birliğiyle, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Tokat Şubesi tarafından organize edilen “5. Ak Zambaklar Şiir Şöleni”, 7 Haziran 2024 Cuma günü Yağıbasan Medresesi’nde büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Şiir şöleni, Abdurrahim Karakoç anısına ithaf edilerek, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

 

Yağıbasan Medresesi’nde Şiir Rüzgarı

Geleneksel hale gelen ve ilimizin kültür ve sanat hayatına önemli katkılar sunan Ak Zambaklar Şiir Şöleni, Milli Eğitim Bakanlığının “Öğretmen Akademileri” programı kapsamında yürütülen faaliyetler arasında yer alıyor. Bu yılki şölen, günümüz şiir dünyasının önemli isimlerini Tokat’ta bir araya getirdi. Tarihi Yağıbasan Medresesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe, şiir severlerin yoğun ilgisi ve katılımı gözlemlendi. Şiir şölenine katılan şairler arasında A. Ali Ural, Ahmet Karpınar, Ali Bal, Altan Serim, Çiçek Demirci, Elif Burcu Özkan, Hüseyin Atlansoy, M. Tuğrul Çolak, Muhammed Münzevi, Mustafa Uçurum, Osman Özbahçe, Şakir Kurtulmuş ve Yunus Yılmaz yer aldı.

 

Dinleyicilerden Tam Not

Türk şiirinin yaşayan ustaları, 7 Haziran Cuma akşamı saat 18.00’de Yağıbasan Medresesi’nde eserlerini seslendirdi. Tarihi mekânda toplanan dinleyiciler, şairlerin performanslarından büyük memnuniyet duydu. Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Tokat Şube Başkanı Ali Bal, yaptığı kısa teşekkür konuşmasında İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kır’ın selamını iletti ve programa katkıda bulunan herkese teşekkür etti. Ali Bal, “Bugün, Türk şiirinin üç önemli ismi Abdurrahim Karakoç, Cahit Zarifoğlu ve Mevlana İdris’in aramızdan ayrılışının yıl dönümü. Tokat’ta bu üç önemli ismi anmak bizler için büyük bir onurdur. Şiir şölenimizi Abdurrahim Karakoç anısına ithaf ederek kıymetli şairimizi rahmetle anıyoruz.” dedi.

 

Abdurrahim Karakoç’un Eserleri Seslendirildi

Şiir gecesinde, 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Nurgül Keser, Abdurrahim Karakoç’un “Mihribanım”, “Unutursun Mihribanım” ve “Omuzumda Sevda Yükü” isimli türkü formundaki bestelenmiş eserlerini seslendirdi. Dinleyiciler, bu özel performans karşısında duygusal anlar yaşadı.

 

Okullarda Şiir Söyleşileri

7 Haziran günü, konuk şairler Tokat’taki çeşitli okullarda öğrencilerle bir araya gelerek şiir söyleşileri gerçekleştirdi ve kitaplarını imzaladılar. Osman Özbahçe Sosyal Bilimler Lisesi’nde, Şakir Kurtulmuş Plevne Anadolu Lisesi’nde, M. Tuğrul Çolak Tokat Uluslararası İmam Hatip Lisesi’nde, Elif Burcu Özkan Atatürk Anadolu Lisesi’nde, Muhammed Münzevi Yeşilırmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, Hüseyin Atlansoy ise Zübeyde Hanım Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde söyleşilere katıldılar.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği