Telefon
WhatsApp
Tokat'a mı Gitmek Gerek, Çorum'a mı?

Tokat’ın meşhur sözü, başka şehirler için de ilham kaynağı olmaya başladı.

 

Mevlana'nın "Tokat'a gitmek gerek, çünkü Tokat'ta insan ve iklim mutedil" sözü, Tokat için bir gurur kaynağıydı. Ancak bu söz, Çorum'da yeni bir akım başlattı. Çorumlu bir otobüs firması, Mevlana'nın Tokat için söylediği bu ifadeyi alıp, "Çorum’a Gitmek Gerek" şeklinde otobüslerine yazdı. Bu durum, Tokat’ta ilginç tepkilere neden oldu.

 

Tokat Seyahat, sosyal medya hesaplarından yaptığı bir paylaşımda, "Biz Hazreti Mevlana'nın, ilimizle ilgili veciz sözünü gururla taşıyoruz. Çorumlu meslektaşlarımız bunu illerine keşke şöyle adapte etseydiler, Tokat'a giderken Çorum'dan geçmek mecburi" sözleriyle esprili bir yanıt verdi. Tokatlılar, bu espriyi olumlu karşılarken, bazıları da Çorum'un Tokat'ın değerlerini sahiplenmesine karşı çıktı.

 

Mevlana'nın Tokat için söylediği bu sözü Çorum'un kullanmasını birçok kişi, eğlenceli bulurken, bazıları da "her şehrin kendine ait özellikleri olmalı" görüşünü dile getirdi.

 

Tokat ve Çorum arasındaki bu tatlı rekabet, ilerleyen günlerde nasıl gelişecek merak konusu. Otobüs firmalarının bu esprili yaklaşımı, sosyal medya kullanıcıları arasında tartışmaların yanı sıra gülümsemelere de neden oldu.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği